BURSA / YILDIRIM - Yıldırım Beyazıt Anaokulu

Nis

Okulumuz öğretmenlerinden Ferah Akar ve Sibel Bilaç'ın katıldığı I'M FINE AT SCHOOL eTwinning projesi başlıyor. Romanya dan Alina Elena Gheorgia ile kurulan proje de 10 Türk ve 7 yutrdışından üye yer almaktadır.

Bu proje ile öğrencilere bilişsel, sosyal-duygusal ve fiziksel sağlığın önemini öğretmeyi, açık havada öğrenmeyi, eğlenmeyi, sınıfı açık alana taşımayı planlıyoruz. Öğrencilerin içeride ve dışarıda kendilerini iyi hissetmelerini hedefliyoruz. okulu sever, okulu sever ve okulda öğrendiklerini sosyal hayatta uygular. Fiziksel aktivite içeren bir projedir. Öğrenciler 21. sınıfa kadar web 2.0 ve web3.0 araçlarını kendi seviyelerinde kullanabilecekler.

21. yüzyıl becerilerini kazandırmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimizin zeka potansiyellerini fark edip geliştirmelerini, problem ve problemler karşısında hızlı ve doğru karar vermelerini, eleştirel ve sistematik düşünmeyi geliştirmelerini sağlayarak sorgulayan, yaratıcı bireyler yetiştirmeye çalışacağız.

Farklı ülkelerin şehirlerinden kültürel özelliklerini ortaklarla, işbirliği içinde paylaşmak için kurulan proje Mayıs ayı sonunda bitecektir. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Tanıtım Toplantılarımızı Sabah ve Öğle Grupları Öğrenci Velilerimizle İki Grup Olarak Gerçekleştirdik. Etkileşimli Kitaplarımızı ve Tanıtım Broşürlerimizi Velilerimizle Paylaştık. Katılımlarından Yoğun İlgilerinden Dolayı Velilerimize Teşekkür Ediyoruz.

Ock

Mink Yıldızlar sınıfı öğrencileri Bir Yaş Büyüdüm etkinliğinde doyasıya eğlendiler.

Ara

ÖĞRENCİLERİMİZ KATILDIKLARI KUKLA VE İLLÜZYON GÖSTERİSİ ETKİNLİĞİNDE DOYASIYA EĞLENDİLER

Kas

YÜCE ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN DEDİĞİ GİBİ CUMHURİYETİ  BİZ KURDUK, ONU YÜKSELTECEK VE YAŞATACAK OLAN SİZLERSİNİZ

Yıldırım Beyazıt Anaokulu öğrencileri, öğretmenleri ve velileri Cumhuriyet'imizin 100. Yılı'nı coşkuyla kutladılar. Okul Müdürümüz Fikret RONA'nın konuşması ve öğrencilerimizin gösterileriyle Cumhuriyet'imizin 100. Yılı okulumuzda coşkuyla kutlandı. Kutlama programında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize, kutlamaya katılan velilerimize teşekkür ederiz.

Cumhuriyet'imizin 100. Yılı kutlu olsun.

Ekm

Okulumuzda misafir ettiğimiz Hacivat Karagöz gölge oyunu, çocukların severek eğlenerek izledikleri bir gösteri oldu.

AMAÇLARIMIZ   1) Sürdürülebilirlik için Eğitim

2) Disiplinlerarası Yaklaşım (Whole school approach)

3) Alternatif Eğitim Metotları   - Okul Dışında Eğitim (Outdoor Education),   - Yaşayarak Öğrenme (Experiential Learning)

4) Değerler Eğitimi (Values Education)

5) Eğitimin Çeşitli Etkinliklerle (oyun, tiyatro, müzik, resim) Desteklenmesi

Okullarda Orman Programı klasik eğitim metotlarından farklı olarak yukarıda belirtilen temellerin sağlanması esasına dayalıdır. Bu bağlamda Program, sürdürülebilir bir yaşam için eğitimin en temel araç olduğu inancıyla, işlenecek konuların sadece bir dersle sınırlandırılmayıp tüm eğitim sürecine yansıtıldığı, öğrencinin birebir içersinde olacağı alternatif eğitim metotlarının uygulandığı ve bunun sonucunda da “değerler”in de eğitildiği bir temele sahiptir.

Ağu

GEZİLER ETKİNLİKLER AKTİVİTELER İLE DOPDOLU BİR EĞİTİM ÖĞRETİM YILINI DAHA GERİDE BIRAKTIK. SON GÜN HAZIRLANAN PROGRAMIMIZDA DRAMA, KORO, ROND, RİTM GÖSTERİLERİ İLE KEP ATMA TÖRENİ YER ALDI. VELİLERİMİZİN KATILIMIYLA ÇOCUKLAR EĞLENCELİ SAATLER YAŞADILAR. EMEĞİ GEÇEN TÜM ÖĞRETMENLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ. İYİ TATİLLER ÇOCUKLAR.

Tem

15 Temmuz Destanı

15 Temmuz 2016 günü darbe girişimiyle karşı karşıya kalan Türkiye, milleti ve devletiyle omuz omuza verdiği direniş ve mücadeleyle tüm dünyaya örnek teşkil etmiştir. Türk demokrasisini hedef alan bu hain girişim, Türk halkının demokrasiyi ve seçilmiş iradeyi korumak için gösterdiği destansı direnişle geri püskürtülmüştür. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa dökülen Türk milletinin gösterdiği cesaret ve kararlılıkla elde edilen bu zafer, dünyada örneği olmayan bir ruh halini ve demokrasi bilincini ortaya koymaktadır. Zaferle sonuçlanan bu anlamlı direnişi ve mücadele ruhunu toplumsal hafızada her daim diri tutmak amacıyla “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”  her yıl özenle hazırlanan çeşitli etkinliklerle anılmaktadır.

Tem

May

Orman Genel Müdürlüğünün planlamış olduğu Orman Çocuk Akademisi atölyesinde doya doya zaman geçirildi. Hem etkinlik yapıldı hem oyunlar oynandı.